Известие

Collapse
No announcement yet.

Как, да си направим автоматично вдигане на прозорците от алармата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен, независимо от консумацията в покой е добре да се направи така, че модулът да се захранва само когато получи команда от алармата а импулсът за стъклата да се времезакъсни.
    Така освен нежеланата консумация ще се постигне и малко по-висока сигурност срещу неволно отваряне на стъкло по някаква причина. А и времезакъснението не е трудно да се реализира.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Има интелигентни модулчета за стъкла. Аз съм с едно такова, което се свързва супер просто без да се налага нищо да работи постоянно. Само този модул е захранен постоянно, но и с него консумацията ми е 20мА.

При заключване модула подава захранване на комфорт модула и подава сигнал за вдигане на стъклата. Щом стъклата се вдигнат модула вижда разлика в консумацията, но за всеки случай прави кратък повторен опит да ги вдигне и след 5 секунди си изключва захранването сам до следващото отключване

Модула е Български. Беше на цена около 40 лв. и се продаваше под марката GIORDON.
      Last edited by oem; d.m.y г., 12:55.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Според мен, независимо от консумацията в покой е добре да се направи така, че модулът да се захранва само когато получи команда от алармата а импулсът за стъклата да се времезакъсни.
        Така освен нежеланата консумация ще се постигне и малко по-висока сигурност срещу неволно отваряне на стъкло по някаква причина. А и времезакъснението не е трудно да се реализира.
        И това ще експериментирам.

Ники, то ясно, че има модули ама нали тръпката я знаеш - да чоплиш по колата и с твои усилия да го направиш
        Last edited by GammaRay; d.m.y г., 15:49.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Колега да направя 1 питане в твоята тема.
          Вчера разбрах,че от централното на ключа мога да сваля прозорците и 4те,но не мога да ги вдигна,така ли трябва да е или просто механизма за вдигане се е прецакал.
          147 с централно,без аларма.

Comment

Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
            Колега да направя 1 питане в твоята тема.
            Вчера разбрах,че от централното на ключа мога да сваля прозорците и 4те,но не мога да ги вдигна,така ли трябва да е или просто механизма за вдигане се е прецакал.
            147 с централно,без аларма.
            Колега, въпросът ти не е за тази тема.
            При 147 модулът за управление е много различен от 156. Потърси, имаше тема специално по твоя въпрос.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Идеята винаги ми се е струвала добра,но може ли човек,особенно в тия жеги да си заключи колата с леко отворени прозорци?
              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

До днес, няма абсолютно никакви проблеми с акумулатора, заради принудително работещия модул за прозорците!
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Working...
                X